Lego Speed Champions, 76909 Mercedes-AMG Project One

Nordschleife’da bir önceki rekorun sahipi 911 GT2 RS MR’ın sekiz saniye önünde tur süresine sahip bu canavarı kısa tanıyalım.

2017 yılında konsepti açıklanan One, AMG’nin hibrit F1 motorunun bir versiyonu ile üretilmiştir. 1.6 litre V6 içten yanmalı motora üç elektrik motoru eşlik etmektedir. Dört tekerden çekişe sahip ancak istendiği zaman sürücünün istediği yöne aktarmasına izin vermektedir.

352 km/h hız ile sınırlandırılmış bir hız değerine sahip bu canavarın 0-100 hızlanması 2.9 saniye, 0-200 hızlanması ise 6 saniyeden daha kısa. Ünite 1063 HP güç üretiyor.

Bir önceki yazıda beraberinde gelen Mercedes-AMG F1 W12 E Performance Formula 1 otomobilini yapmıştık. Project One, bu F1 otomobiliyle birlikte tek bir kutuda geliyor.

Figürü kask ve turkuaz şapka ile sergileme opsiyonu sunuyor. Figürde şapka takılıyken aracın içine yerleştirilemiyor.

Modelin inşasına yine şasiden başlıyoruz. Dört aksın yerleştirilmesinin ardından otomobilin arka bölümüne tamamlıyoruz.

Bu bölümü tamamladıktan sonra ikinci pakede geçmeden 10 sticker yapıştırmamız gerekiyor. Görece büyük parmaklarım nedeniyle bu işlemlerin bazılarında zorlansam da Beste yardımıma koşuyor.

Aracın arka bölümünü tamamladıktan sonra yan tarafları yaparak ön kısma doğru geliyoruz. Yan kısımlarda da dörder sticker yapıştırdıktan sonra direksiyon ve konsolu inşa ediyor, ön tampona geçiyoruz.

Motor bölümü ve tavan-ön cam parçasını yerleştirdikten sonra model tamamlanıyor. Jant seçimimiz çok kollu oldu. Bir diğer opsiyon ise Mercedes’in klasikleşen beş kollu jantıydı.

2 thoughts on “Lego Speed Champions, 76909 Mercedes-AMG Project One

  1. Sercan Yelen

    Seneler öncesinden bu site sık kullanılanlarımda kalmış, arada bakıyorum. Gayet temiz bir bloga sahipsin.

    Konuya dönelim;
    Formula 1’i çok önemsemiyor olsam da bu konsepti seviyorum. Ancak kendimi hiçbir zaman lego tamamlayacak kadar sabırlı bir insan olarak görmemişimdir. Onun için ayrıca gıpta ediyorum. İyi iş.

    Reply
    1. Onur Önal Post author

      Sercan yorumunu gordugume cok sevindim. LEGO aslinda sabirdan ziyade bunlari sergilemek icin bir rafa/odaya ihtiyac duyulan ve gercekten pahali bir hobi. Dogrusu henuz 5000 parcadan buyuk bir set yapmadigim icin genelde bir oturusta bitiyor ancak bu tur bir sete girissem belki de sonlara dogru ben de bunalirim. Sevgiler.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *